Spring naar inhoud
Mijn ZorgpleinNoord

Succesverhaal SectorplanPlus

Page top visual
Succesverhaal SectorplanPlus

Wat de subsidie SectorplanPlus in Noord-Nederland heeft opgeleverd in de dagelijkse praktijk is het echte succes. Lees mee met de ervaringen van werkgevers én de persoonlijke successen van werknemers in zorg en welzijn.

Aaltje Woudstra, 36 jaar - Change Agent in opleiding - Woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast

Aaltje volgt met de subsidie van SectorplanPlus een masteropleiding Healty Ageing. In 2 jaar wordt zij opgeleid tot Change Agent. Voorwaarde voor het volgen van deze opleiding is dat je een sociale innovatie in je werkveld hebt. Zo heeft Aaltje, samen met een focusgroep, gekozen voor het onderwerp: welzijn voor medewerkers binnen Het Hooge Heem. Aaltje: “Samen met een interdisciplinaire focusgroep werk ik aan het verbeteren van de professionele identiteit van medewerkers. Met als belangrijk doel dat medewerkers een betere balans tussen werk en privé realiseren en zelf in staat zijn de regie te nemen om dit bewerkstelligen.”
Binnen Het Hooge Heem is welzijn van medewerkers belangrijk, om zo tekorten in de toekomst te kunnen trotseren het werkplezier van medewerkers te vergroten. 

Deze opleiding leert mij breder en multidisciplinair naar complexe vraagstukken in de zorg te kijken. Met als doel samen verbetering realiseren!

Nicole Doornbos - HR-manager bij Woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast

Wat hebben jullie aangevraagd als organisatie en met welke reden? 
“In het begin hebben we het vooral ingezet om te investeren in nieuwe medewerkers, de BBL trajecten. Maar toen de mogelijkheid kwam om het ook in te zetten voor het opleiden en ontwikkelen van bestaande medewerkers hebben we daar ook een deel van de aanvragen op ingestoken.”

Wat vinden jullie van SectorplanPlus? Waarom is het een succes?  
“Omdat mensen langer thuis blijven wonen, komt men pas in een zorginstelling terecht als er echt daadwerkelijk problemen spelen. Hierdoor is de bewonerspopulatie van zorginstellingen echt veranderd. Waar een bewoner voorheen enkele jaren in een zorginstelling verbleef, is dit nu nog gemiddeld tien maanden. Van de zorgmedewerkers vraagt dit dus steeds meer kwaliteiten en kennis op specifieke gebieden. Met de subsidie van SectorplanPlus kunnen medewerkers zich blijven ontwikkelen. En dat is waarom het een succes is. Het kan worden ingezet voor de dagelijkse praktijk in de zorg. Zo staan er op korte termijn twee opleidingen op stapel: een weerbaarheidstraining maar ook een training ‘hoe ga je om met Parkinson?’. Kortdurende trainingen spelen een belangrijke rol in de kwaliteitsverbetering want de vraag in de zorg verandert snel en sterk.”

Hoe hebben jullie de rol van ZorgpleinNoord ervaren?  
Vooral het meedenken en de goede bereikbaarheid hebben we als erg plezierig ervaren. Zo konden we met onze vragen bij ZorgpleinNoord terecht.

SectorplanPlus draagt bij aan de verbetering van zorg voor medewerkers én bewoners in de dagelijkse praktijk.