Spring naar inhoud
Mijn ZorgpleinNoord

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

19 april 2024 · 13.01 uur finestri.nl
Page top visual

Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed? De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. Eerder dan gepland gaat een nieuwe ronde van deze populaire regeling al in september weer open. Met het oog op verruiming van de regeling stelt subsidieverstrekker RVO een aantal wijzigingen voor.

Op 3 juni 2024 gaat de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opnieuw en voor de 3e keer open. Er is in totaal € 237,5 miljoen beschikbaar voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed om te stimuleren dat zij investeren in verduurzamingsmaatregelen.  

Ten opzichte van 2023 is de regeling gewijzigd om maatschappelijk vastgoed sneller en efficiënter te verduurzamen. Belangrijke wijzigingen zijn:

  • Meer subsidie voor integrale projecten om grotere duurzaamheidsstappen financieel aantrekkelijker te maken
  • Het maximale subsidiebedrag per gebouw is naar € 1,5 miljoen, zodat meer aanvragers subsidie zullen kunnen ontvangen
  • De maatregelenlijst is aangepast, waarbij onder andere de voorwaarden zijn aangescherpt

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Finestri.

Webinar 26 maart 2024

Op 26 maart organiseren we met Finestri Subsidie Management B.V. een webinar om je verder te informeren over deze nieuwe openstelling. Meer informatie over het webinar vind je in onze agenda.

Dit is een artikel van: finestri.nl