Spring naar inhoud
Mijn ZorgpleinNoord

Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) (14 mei t/m 19 december 2024)

(in plaats van SIT-regeling)

19 april 2024 · 15.22 uur www.rvo.nl
Page top visual

Ben je een aanbieder van zorg of ondersteuning? En wil je met andere aanbieders en een inkoper samenwerken aan het anders organiseren van zorg of ondersteuning via de inzet van digitale of hybride processen? Dan is de STOZ mogelijk iets voor jou en jouw samenwerkingsverband.

Doel van de regeling:

  • Het besparen en verlichten van het werk van zorg- of ondersteuningsmedewerkers.Het langer thuis blijven wonen van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking met gelijkblijvende of verminderde inzet van zorg- of ondersteuningsmedewerkers.
  • Het gaat om het toepassen van digitale of hybride processen:
  • zodat meer mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag geholpen kunnen worden met minder of hetzelfde aantal medewerkers;
  • die de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking;
  • die zorg- of ondersteuningsmedewerkers in staat stellen om een betere kwaliteit van dienstverlening te kunnen leveren met minder werkdruk en meer voldoening.

STOZ en SET

De STOZ is gebaseerd op de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET), die van 2019 tot en met 2022 open stond voor aanvragen. De ervaringen met de SET zijn meegenomen bij het opstellen van de STOZ.

 
Geopend: 14-5-2024
Sluiting: 20-12-2024

Wie kan aanvragen?

Aanbieders van zorg of ondersteuning volgens de WMO, Zvw, Wlz, Jeugdwet of WPG

Dit is een artikel van: www.rvo.nl