Spring naar inhoud
Mijn ZorgpleinNoord

Gezocht: jonge Ambassadeurs van de Zorg

28 juli 2020 · 13.39 uur
Page top visual

Het derde jaar van Ambassadeurs van de Zorg gaat binnenkort van start. Ken jij gepassioneerde jongeren met hart voor de sector die ook andere jongeren willen enthousiasmeren voor zorg en welzijn? Meld ze aan als nieuwe Ambassadeur van de Zorg!

Ambassadeurs van de Zorg zijn getrainde studenten en starters uit de sector zorg en welzijn die scholieren laten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector is, zodat meer jongeren kiezen voor een opleiding of baan in de sector. Dit alles om de personeelstekorten in de zorg en welzijn tegen te gaan. De afgelopen tijd is gebleken hoe belangrijk het is dat jongeren een bewuste keuze maken voor onze sector.

Ambassadeurs gezocht!
Met het aanbreken van een nieuw ambassadeursjaar worden er weer nieuwe ambassadeurs geworven en getraind. Ken jij enthousiaste jongeren tussen de 17 en 30 jaar (binnen jouw organisatie) die passie voor de sector hebben en voorlichting willen geven op middelbare scholen? Of ben jij dit zelf? Meld je dan aan! Vanaf september dit jaar start de training van nieuwe ambassadeurs.

Over Ambassadeurs van de Zorg
Werken in zorg en welzijn is waardevol en onmisbaar. Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in de zorg en welzijn. Samen staan we voor een grote uitdaging om met minder mensen, meer mensen te verzorgen. Ambassadeurs van de Zorg laat toekomstige studenten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn, zodat er meer jongeren kiezen voor een opleiding en baan in deze sector.

Benieuwd naar een sneak preview van de voorlichting die de ambassadeurs geven? Bekijk dan de online voorlichting.