Spring naar inhoud
Mijn ZorgpleinNoord

Forse vacaturedaling eerste halfjaar 2020

Effect coronacrisis duidelijk zichtbaar

25 mei 2021 · 17.04 uur www.zorgpleinnoord.nl
Page top visual

Elk jaar in juli maakt ZorgpleinNoord de balans op van de vacatureontwikkeling gedurende de eerste zes maanden. In de factsheet vacatureontwikkeling eerste halfjaar 2020 lees je meer over de totale vacatureontwikkeling in de periode 2013-2020, de ontwikkelingen per branche en per functiegroep en de ontwikkelingen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Wat het meeste opvalt? De coronacrisis zorgt op alle fronten voor een forse vacaturedaling.

In de maanden januari en februari werd al een daling ingezet ten opzichte van dezelfde maanden in 2019, maar het aantal vacatures nam een duikvlucht vanaf maart 2020. In april en mei waren er zelfs de helft minder vacatures dan in 2019 in dezelfde periode. De daling is mogelijk te verklaren doordat zorg- en welzijnsorganisaties zich volledig hebben gericht op de bestrijding van het coronavirus én dat het lastig is om een sollicitatieproces volgens de corona-richtlijnen in te richten. Die verklaringen zijn echter niet te herleiden uit de cijfers.

Inmiddels lijkt er voorzichtig sprake van een stabilisatie, maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aantal openstaande vacatures weer terugkomt op het oude niveau van vóór de coronacrisis.

Wil je meer weten over ons arbeidsmarktonderzoek?

Wil je graag meer informatie over het arbeidsmarktonderzoek van ZorgpleinNoord of heb je vragen over de factsheet vacatureontwikkeling? Neem dan contact op met:
Dit is een artikel van: www.zorgpleinnoord.nl