Spring naar inhoud
Mijn ZorgpleinNoord

Experiment Innovatiekracht

een samenwerking met werkgeversorganisatie WZW

16 januari 2024 · 19.52 uur
Page top visual

In de snel veranderende wereld van zorg en welzijn kijken we naar nieuwe technologische snufjes en sociale vernieuwingen als manieren om de sector te veranderen. We focussen vooral op de technologie zelf en waarom die nuttig kan zijn. Maar we bemerken dat er niet genoeg aandacht is voor hoe organisaties moeten veranderen en vernieuwen, en welke stappen ze moeten nemen om die nieuwe technologieën en sociale vernieuwingen echt te omarmen en te integreren in hun werkwijze. Dat noemen we 'innovatievolwassenheid'.

Scans in ontwikkeling

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat organisaties beter worden in vernieuwen en die de kans vergroten dat deze veranderingen blijvend zijn. Deze factoren kunnen gemeten worden zodat organisaties kunnen zien waar ze goed en minder goed in zijn. Momenteel worden er verschillende scans ontwikkeld door bedrijven en wetenschappers om dit te meten.

Experiment

In 2024 gaat ZorgpleinNoord, samen met WZW (werkgeversorganisatie in de regio Gelderland) een experiment doen. We gaan samenwerken met een groep aangesloten organisaties en al in een vroeg stadium ervaring opdoen met een paar van deze scans. Ook gaan we kijken welke bewezen methodes echt helpen om een organisatie beter te maken in innoveren. Op basis van de resultaten van zo'n scan kan een organisatie dan de juiste ondersteuning krijgen om beter te worden in innoveren.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan leergangen inspiratiesessies, masterclasses. Te denken valt ook aan activiteiten die ten goede komen van het leren en ontwikkelen binnen organisaties.  


Via de website en nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de voortgang van dit experiment zodat het geleerde terug gebracht wordt naar de regio.