Spring naar inhoud
Mijn ZorgpleinNoord

CNV Jongeren zoekt ambassadeurs van de zorg

4 april 2024 · 15.39 uur cnvjongeren.nl
Page top visual

Ambassadeurs van de Zorg zijn getrainde studenten en starters uit de zorg en welzijn die scholieren laten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector is, zodat meer jongeren kiezen voor een opleiding of baan in de sector. Dit alles om de personeelstekorten in de zorg en welzijn tegen te gaan. Enorm belangrijk, zoals afgelopen jaar is gebleken!

Nieuw ambassadeursjaar

Met het aanbreken van het nieuwe ambassadeursjaar gaat CNV Jongeren weer nieuwe ambassadeurs werven en trainen! Ken jij enthousiaste jongeren (tussen de 18-35 jaar) binnen jouw organisatie die de zorg en welzijn een warm hart toedragen en voorlichtingen willen geven op middelbare scholen? Of ben jij dit zelf? Meld je dan aan! Dit kan via het aanmeldformulier.  Vanaf mei dit jaar starten ze met het trainen van nieuwe ambassadeurs!

Professionele training presentatie- en communicatievaardigheden

Ambassadeurs krijgen een professionele training presentatie- en communicatievaardigheden zodat ze goed voorbereid voor de klas staan. In het hele traject begeleiden ze hen. Van de groep ambassadeurs traint CNV Jongeren een aantal tot zorginfluencer: jongeren die ook online hun belevenissen in de zorg en welzijn delen. Ook zijn ambassadeurs welkom om aan te sluiten bij onze kerngroep. De kerngroep gaat in gesprek over wat studenten en starters nodig hebben om hun werk leuk en divers te houden. Samen onderzoeken ze hoe ze dit om kunnen zetten in beleid om zo bij te dragen aan het behoud van studenten en starters in de zorg en welzijn sector.

Meer info

Meer informatie? Bekijk de flyer, of ga eens naar de website, Instagram of mail naar avdz@cnv.nl. Benieuwd naar een sneak preview van de voorlichting die de ambassadeurs geven? Bekijk dan de online voorlichting!

Dit is een artikel van: cnvjongeren.nl