Top 10 vertrekredenen cliëntgebonden personeel Noord-Nederland
In Groningen, Friesland en Drenthe zijn de resultaten vergelijkbaar met de landelijke uitkomsten van het onderzoek. Zo is de top drie van vertrekredenen:
- Loopbaanmogelijkheden
- Uitdaging in de werkzaamheden
- Manier van werken en aansturing
Het uitstroomonderzoek is een mooi en bruikbaar instrument voor werkgevers. Er worden namelijk directe inzichten verkregen in de vertrekredenen van medewerkers. Via een online dashboard voor iedere deelnemende organisatie kan hier direct op worden ingespeeld.
Door landelijk alle data met elkaar te verbinden, is het voor regionale werkgevers mogelijk te kijken hoe zij het doen ten opzichte van vergelijkbare organisaties elders in het land.
Download de factsheet
Nieuwsgierig geworden naar hoe je als werkgever werken in zorg en welzijn aantrekkelijk houdt en daarmee medewerkers behoudt? Lees er meer over in de landelijke factsheet met de eerste regionale resultaten voor Noord-Nederland:
Onboarding in de regio
Hoe de regio al werkt aan onboarding en het verbeteren van de loopbaanmogelijkheden, lees je terug in het nieuwsbericht over het doorlopend uitstroomonderzoek.
Over het doorlopend uitstroomonderzoek
Het doorlopend uitstroomonderzoek is een digitaal onderzoek met als doel te achterhalen waarom een medewerker vertrekt en waar hij of zij dan terecht komt. Samen met nog tien regionale werkgeversorganisaties Zorg en Welzijn ging ZorgpleinNoord in mei 2019 van start met het landelijk uitstroomonderzoek. Dankzij de resultaten krijgen zorg- en welzijnsorganisaties inzicht waarom medewerkers (in bepaalde functiecategorieën) vertrekken. Dit levert data op over vertrekredenen, de tevredenheid over het werk, overwegingen bij het uit dienst gaan en de nieuwe werkbestemming.
Je kunt je nog steeds aanmelden voor deelname aan het doorlopend uitstroomonderzoek.